09 decembra 2007

Korčuliari

Ako si spomínate na minulé Vianoce na Winterovej ulici? Moje spomienky sú nasledovné: Namiesto pokojného miesta na prechádzku sa z "Winterky" stalo miesto, kde majú traja ľudia problém obísť sa, namiesto vianočných melódií je počuť "krik-šmarc", a inokedy krásne historické mininámestíčko je zohyzdené nevzhľadnou megaškatuľou, ukrývajúcou technológiu chladenia ľadovej plochy, ktorá estetike miesta tiež určite nepridá. Všetky tieto vnemy boli spôsobné nešťastným rozhodnutím umiestniť ľadovú plochu tam, kam bola umiestnená. Prvý rok som sa však cez to preniesol, pomyslel som si, že rovnaký omyl by predsa nespravili dvakrát. Chyba! Som presvedčený, že korčuľovania-chtivým športovcom by nerobilo problém spraviť dva-tri kroky navyše, k veľkorysému, avšak nevyužitému miestu pred domom umenia, ktorého "estetiku" by nejaká ľadová plocha určite nepokazila. Toto miesto je pre podobné aktivity ako stvorené. O historickom centre Piešťan si to nemyslím.

2 komentáre:

  1. dovolím si nesúhlasiť (aj keď možno by to klzisko pri dome umenia vyzeralo naozaj estetickejšie).. mne sa celkom páči, že piešťany prechádzajú na štýl väčších miest ako je bratislava alebo viedeň, kde tiež majú tieto klziská umiestnené práve na námestiach.. podľa mňa klzisko umiestnené vo vyzdobenom meste vytvára vianockejšiu atmosféru ako na periférii pri nejakej budove postavenej v duchu socíkovskej platformy..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na internete som nasiel nasledovne oficialne vyjadrenie:

    Aj tento rok bude postavená ľadová plocha s bezplatným vstupom. Umiestnenie ľadovej plochy sme preverovali na viacerých lokalitách v meste, vrátane priestoru pred Domom umenia. Pozemok nie je vo vlastníctve mesta a nie je možnosť napojenia sa na vodu a elektriku v požadovaných parametroch.

    OdpovedaťOdstrániť

Všimnite si, že pri zadávaní komentárov si môžte zvoliť medzi viacerými druhmi podpisov: Buď zobrazované meno Vášho Google účtu, alebo môžte zvoliť rôzne iné systémy, alebo komentár pridať ako anonym.