30 septembra 2008

Piešťany na YouTube

Radnica sa pomaly ale isto dostáva hlbšie do tajov moderných technológií. Rozhodla sa zverejňovať svoje oficiálne videá na internete. Nie je tak odkázaná na svojvôľu novinárov z TV Karpaty či internetovej infonet.tv. Tento krok samozrejme kvitujem, v predchádzajúcej vete išlo len o malé priateľské podpichnutie. Videá zverejňuje na známych stránkach YouTube.
Stránku s videami na YouTube nájdete TU.

A teraz k technickej stránke veci:
  • videá sa líšia kvalitou obrazu, čo nasvedčuje tomu, že ich natáčajú rôzni ľudia, alebo sú použité rôzne kamery (prípadne digitálne fotoaparáty)
  • na YouTube ich umiestňuje niekto, kto s tým očividne vie pracovať (nasvedčuje tomu použitie titulkov pri jednom z nich, čo nie je bežné a spracovanie tzv. kanála - domovskej stránky - na ktorej sú videá zverejnené)
Je nezvyklé, aby samosprávne orgány ako oficiálny informačný kanál využívali podobné služby tretích strán. Napriek tomu ide o chválitebný počin našej volenej vrchnosti. Ide o stránku, ktorú ľudia hojne používajú, a preto má tento spôsob komunikácie aj istú propagačnú funkciu. Zostáva len veriť, že videá budú často pribúdať, ich kvalita sa bude zvyšovať, a ich obsah zostane striktne apolitický. S blížiacimi sa komunálnymi voľbami si viem totiž predstaviť silnejúce tendencie zasahovať do obsahu politicky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Všimnite si, že pri zadávaní komentárov si môžte zvoliť medzi viacerými druhmi podpisov: Buď zobrazované meno Vášho Google účtu, alebo môžte zvoliť rôzne iné systémy, alebo komentár pridať ako anonym.